Sunday, June 26, 2005

Wereldfestival

Omdat het een beetje druk is op mijn werk en ik komende week drie deadlines heb (eigenlijk vier, maar één project moet maar wat naar achter geschoven worden) heb ik wat werk mee naar huis meegenomen. Het is er helaas niet echt het weer voor... Maar ik heb ook bedacht dat een paar productieve uurtjes genoeg moeten zijn, zodat ik nog even genieten van het weer. Zag vanochtend bij mijn jog-rondje door het park dat er een wereldfestival is, met o.a. muziek uit Cuba en Brazilië. Vriendin is op Capoeira-weekend dus vertoeft sowieso al in Braziliaanse sferen. Haal zo ff mun moeder op want die houdt wel van levende muziek. Laatst zelfs ff de kroeg met d'r ingeweest op een bluesfestival dat toevallig aan de gang was in Nieuwkoop na een familiefeestje. Maar goed, nu eerst nog een beetje arbeid...

Friday, June 24, 2005

ReggaeBluesCalypso!

Op het Sintmaartense carnaval is er ook altijd een calypso competitie waar iedereen aan mee mag doen. Meestal zijn er maatschappijkritische teksten en er wordt ook flink op de man/vrouw gespeeld. Misschien dat ik eens een poging moet wagen voor een lied, bijvoorbeeld met als refrein:

well you mrs Verdonkey
why you lock da door and throw away the key
'cuz you don't want nobody to entry
but it also my country
I telling you tis slavery

Dat lijkt me redelijk een refrein dat in de smaak zou vallen, al hangt misschien de verteerbaarheid van het s-woord af van de etniciteit van de mond waarmee het gezongen wordt. Andere kandidaatonderwerpen zijn de olievlek die gemorst is voor de kust en problemen met de bekostiging van het ziekenhuis waardoor mensen geen zorg krijgen. Ook de overdreven aandacht van de Amerikaanse massamedia over een vermist meisje op Aruba (in de VS zijn namelijk alle vermisten al terecht...) krijgt de handen vast wel op elkaar. Gelukkig is er altijd wel wat aan de hand om een klaaglied aan te wijden...

Wednesday, June 15, 2005

ReggaeBlues Revisited

Ben van het weekend een beetje bezig geweest met muziekpielen op de computer om te komen tot een cross-over van reggae en blues. Min of meer is het wel gelukt om er iets aardigs uit te krijgen. Met een bluesy basrif en bluesakkoorden op een reggaeritme - weliswaar niet helemaal in een bluesschema. Het resultaat is dus wel grappig en het blijkt wel degelijk te kunnen. Maar de uitvoering is nog wel redelijk belabberd. Het komt vrij nauw aan op goed tellen en daarvoor had ik een ongelukkige drum-loop gemaakt. Zodra ik het allemaal wat strakker en toonbaarder heb zal ik een MP3-tje op de site zetten.

Monday, June 13, 2005

Overig nieuws

Mijn laatste bericht is al weer ff geleden, dus het is tijd voor een nieuw stukkie. De verklaring voor de mediastilte moet vooral gezocht worden in een gebrek aan nieuws over mijn individuele situatie ten aanzien van Sint Maarten.

Er IS natuurlijk wel nieuws te melden als het gaat om het caribisch gebied. Met name de op Aruba verdwenen Amerikaanse tiener Natalee Holloway houdt de gemoederen bezig. Niet alleen in Amerika, ook in de rest van het Caribisch gebied. Het kan namelijk toch de toerismesector een flinke tijd verzieken. Dat komt door overreagerende Amerikanen. Als er een bomaanslagje in Parijs is, besluiten ze om meteen maar heel Europa links te laten liggen. Nu er wat op Aruba aan de hand is - mogelijk moord, al moet dat nog maar blijken - kunnen ook Curacao en wie weet Sint Maarten op minder boekingen rekenen. Kijkend naar criminaliteit verschillen Aruba en Curacao overigens als dag en nacht. Aruba blijft een erg veilig eiland. Maar of die perceptie op het Amerikaanse netvlies blijft staan na de massamediale invasie? Naast het evidente, is het ook om puur toeristische redenen te hopen dat de waarheid - die ongetwijfeld een keer aan het licht zal komen - niet al te gruwelijk is...

Ook al is het er warm, de afgelopen tijd heeft het wel elke dag een beetje geregend op SXM - en dat blijft de komende dagen nog zo (zie ook de link rechts). Afgelopen week kwam er zelfs zoveel neer in korte tijd dat een hoop rotsen van de heuvels spoelden, zodat het verkeer flinke hinder ondervond. Vrijdag hebben enkele scholen zelfs de deuren gesloten.

Vriendin is al flink bezig met het in dozen stoppen van spullen en weggooien van dingen die niet meegaan naar SXM. Van sommige spullen is het wel jammer. Omdat ze daar een ander voltage hebben (110 V, zoals in Amerika) zijn sommige spullen daar niet te gebruiken. PC's bijvoorbeeld wel (aan te passen via een schuif), maar stereoapparatuur en de breedbeeld teevee niet (voor de teevee verschilt overigens ook nog eens de technologie). We moeten dus wel een beetje aan kapitaalvernietiging doen.

Saturday, June 04, 2005

Massagetechnieken

Gisterenavond ff gebeld met mijn mogelijk nieuwe baas. Hij meldde dat het proces aan de gang is. Hij was bezig geweest met de nodige massage-werkzaamheden om te bespoedigen dat het voorstel over mijn aanstelling goed zou landen bij de mensen die eventueel op de rem zouden kunnen gaan staan. Het is strategisch wel zo slim om ervoor te zorgen dat besluiten in de gremia waar ze genomen moeten worden uiteindelijk hamerstukken zijn. Dat voorkomt verrassingen.

Wat nog wel een verrassing is, is de functie-inhoud. Daar hebben we het eigenlijk nog nauwelijks over gehad. Al is het proces - en de volgorde - misschien wat ongebruikelijk, op zich maakt dat de boel wel zo interessant.

Mij werd op het hart gedrukt dat eraan gewerkt wordt en dat ik daar op moet vertrouwen. Dat doe ik dan ook maar. Veel keuze heb ik overigens niet...

Fit of vet op Sint Maarten?

Het is niet zo dat ik er nou ongelofelijk mee worstel, maar een paar kilo lichaamsgewicht zou er op zich wel af mogen (Let op: 'een paar' is geen 10 ofzo). De torso net dat ene tikkeltje strakker. De riem net één gaatje verder. Het gaat erom een halt toe te roepen aan het proces van uitdijen dat na de dertig dreigt - zeker voor kantoorpikkies zoals ik.

In dat licht bezien is Sint Maarten een uiterst gevaarlijke omgeving voor me. In de hete zon is de lichaamsbeweging beperkter dan in Nederland. Er is niemand die lange stukken te voet aflegt : je komt bezweet en oververhit aan en daar wordt niemand blij van. Fietsen is alleen voor waaghalzen - automobilisten zijn geen fietsers gewend en schrikken dus maar van je. Bovendien is het heuvellandschap niet echt fietsvriendelijk - omhoog heb je wel een heel kleine versnelling nodig en omlaag verslijt je binnen no time je remblokken - als je niet in de afgrond wil storten. Bovendien is het om een uur of 6 al donker en dat vergroot het veiligheidsgevoel ook al niet. Mensen doen dus alles met de auto. Boodschappen. Uitgaan. Zelfs de zondagse wandeling die veel Nederlandse families maken, gebeurt op Sint Maarten op wielen: going for a spin is een populair tijdsverdrijf.

Het zal dan ook niet verbazen dat de lokale bevolking soms een wat hogere biomassa-index heeft dan ideaal is. Er wordt niet veel verbrand, terwijl de nodige caloriën aan fastfood binnenkomen. Een zekere aanleg om dik te worden zal overigens ook wel meespelen.

Wat betekent dat voor mij? Flink oppassen! Zonder dagelijks stukkie fietsen naar het station en het loopje naar de bakker, in een klimaat waarbij je al moe wordt als je naar sporten kijkt, ligt het uitdij-gevaar op de loer. Want juist al die dagelijkse beweging schijnt meer zoden aan de dijk te zetten dan een paar keer per week squashen, hardlopen of skaten.

Gelukkig is er ook nog goed nieuws op dit front. Het schijnt zo te zijn dat mensen in de winter wat zwaarder worden - een soort vetreserve opbouwen zeg maar - wat er dan in de zomer weer af kan gaan (maar daar moet je soms wel wat voor doen). Aangezien Sint Maarten geen winters kent, zal dat wintereffect zich niet voordoen, waardoor je gemiddeld lichter bent. Misschien valt het per saldo dus allemaal wel mee...

Thursday, June 02, 2005

Groeipijn

Nog geen nieuws voor mij vanuit SXM. Vanwege het tijdsverschil is het normaalgesproken mogelijk 's avonds te bellen, maar vanwege andere bezigheden deze week (zomeravondvoetbal, verjaardag nichtje, uit eten) is dat er nog niet van gekomen. Dus dat wordt morgen als er dan nog geen reactie binnen is.

Een verjaardagbezoekje aan mijn nichtje doet me wel weer beseffen dat het jammere aan het Sint Maarten avontuur is dat mijn opgroeiende neefje en nichtjes hun groei tijdens mijn afwezigheid natuurlijk niet stilzetten. Als ik dan 1 keer per jaar terug zou komen, dan zijn ze voor mijn gevoel ineens weer een jaar ouder geworden. Erg jammer, anderzijds zijn er nu eenmaal geen opties zonder nadelen. En misschien is het haalbaar om vaker terug te komen, misschien ook voor het werk.

Iets heel anders is dat ik twee nieuwe links heb toegevoegd. Zo valt met een druk op de knop te bekijken wat het huidige weer is op SXM en wat de vooruitzichten voor de komende dagen zijn. De travelplanners link is van een reisbureau op Sint Maarten. Daarmee is voor bezoekers aan SXM te checken wat het kost om naar bijvoorbeeld Puerto Rico of Dominica te vliegen (via het menu air tickets - de planner op het beginscherm werkt niet).